'

WAAROM OVERSTAPPEN OP LNG?

Overstappen naar LNG betekent een schonere, stillere en goedkopere truck. Momenteel leveren meerdere truckfabrikanten krachtige LNG-trucks, die qua prestaties niet  onderdoen voor een dieseltruck. Overstappen betekent daarom een flinke stap vooruit. Daarnaast beschikken we in Nederland inmiddels over een zeer compleet netwerk van LNG stations. Met LNG draag je bij aan een schonere toekomst! En er zijn meer voordelen!

  • LNG-trucks zijn nóg een stuk schoner dan Euro-VI dieseltrucks.
  • LNG-trucks zijn tot 75% stiller dan dieseltrucks (PIEK-gecertificeerd).
  • De LNG-truck is kostenbesparend; elke kilometer weer.

 

We beschikken in Nederland inmiddels over een zeer compleet netwerk van LNG stations en investeren actief in de groei van ons netwerk in Europa. Ook wordt onze pas geaccepteerd op veel LNG stations van onze collega’s. Je kunt daarom bij ons rekenen op een compleet Europees LNG netwerk.


DE INVESTERING IN EEN LNG-TRUCK

Rolande begeleidt de berekening van de Total Cost of Ownership (TCO) van een LNG-truck, specifiek voor jouw bedrijf. Deze wordt onder andere bepaald door de aanschafprijs, restwaarde, rente, onderhoudskosten en brandstofkosten. Hoewel de aanschafprijs van een LNG-truck hoger is dan die van een vergelijkbare diesel truck, wordt deze investering op de lange afstanden eenvoudig en snel terugverdiend door de stabiele, lagere brandstofkosten.

Ik wil meer weten over de overstap op LNG


BESPAAR OP JE BRANDSTOFKOSTEN

Uit ervaring blijkt dat het verbruik van een LNG-truck gemiddeld 10% tot 15% lager is dan het verbruik van een vergelijkbare dieseltruck. Een voorbeeld: waar een dieseltruck op 28,5 liter per 100 kilometer uitkomt, ligt het verbruik van een LNG-truck op zo’n 24,25 kilogram per 100 kilometer. Daarnaast is de prijs van een kilo LNG significant lager in vergelijking met een liter diesel. Dit levert samen een aanzienlijke besparing in je TCO vanaf 100.000 kilometer per jaar.

 

Wil je weten wat jouw TCO kan zijn?
Neem dan contact met ons op